Radio Voorkeur

De andere wereld. Aandacht voor de grote internationale conferentie What about sex die afgelopen week in Utrecht werd gehouden en waar jongeren uit ontwikkelingslanden spraken over seksualiteit. Radio 1, 7.05-8.00u.

Radio 1-Journaal. Gast is Willibrord van Beek, de nieuwe fractievoorzitter van de VVD. Hij komt praten over de gevolgen van de gemeenteraadsverkiezingen en de koers van de VVD. Verder de Rotterdamse schrijver Jules Deelder, die een boek heeft geschreven over literatuur en muziek en oud-minister van Onderwijs en voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit van Maastricht Jo Ritzen over een nieuw kenniscentrum in Europa wil opzetten. Radio 1, 12.04-14.00u.

Opium. Beppie Melissen, artistiek leider bij theatergroep Carver, vertelt over de theatervoorstelling Banden, dat de relatie tussen een moeder, haar zoon en haar broer belicht. Verder kunsthistoricus Theodore van Houten die de eerste Nederlandse biografie over deze componist en pianist Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975) schreef. Livemuziek van Marike Jager. Radio 1, 19.04-20.00u.