Internet Voorkeur

Bols. De sterke dranken van Bols komen terug in Nederlandse handen. ABN Amro koopt de likeuren en gedestilleerde dranken van de Franse fabrikant Rémy Cointreau. Het bedrijf zal verder gaan onder de naam Lucas Bols en wordt gevestigd in Amsterdam. Door de overname keren behalve Bols ook bekende Nederlandse merken als Bokma en Coebergh terug. Maar met de transactie zijn ook exotische drankenmerken als Pisang Ambon en Vaccari Sambuca gemoeid. De familie Bols begon in de stad waar nu wederom het hoofdkwartier wordt gevestigd. Omdat er helder water stroomde bouwde de familie in 1575 aan de rand van de hoofdstad, aan het Plempepad, een eenvoudige loods en in de open lucht een koperen destilleerketel. Nog veel meer wetenswaardigs over de geschiedenis van de borrelfabrikant is hier te vinden, maar niet dat sterke drank in de loop der jaren behalve vreugde ook veel ellende teweeg bracht. De 'persoonlijke filosofie' van het bedrijf luidt ten slotte: ,,Misvorm de natuur niet, maar geleidt haar tot perfectie.' De site van Bols geeft ook informatie over hoe een cocktail moet worden geshaked en een gids voor het Amsterdamse nachtleven. www.bols.nl