Definitive Jux presents:

Het undergroundlabel Definitive Jux heeft op deze verzamelaar een paar moeilijk te krijgen b-kantjes en remixen bij elkaar gezet, en dat heeft een opvallend sterk en coherent album opgeleverd vol spannende, progressieve hiphop. Deze rappers hebben hun blik niet strak op de straathoek gericht, maar excelleren in associatieve woordstromen die flitsen van het heelal naar het universum van Walt Disney, van karma naar Satan en van Godzilla naar Camelot. De rappers hebben stuk voor stuk een eigenzinnige rapstijl en vuren verhalen af die niet in één keer zijn te volgen. Van schizofrene sprookjes tot bizarre geweldsfantasieën, en van kritiek op de stereotype gangsta-rapper tot een opschepperige ode aan de eigen kwaliteiten; tot de nok toe gevuld met taalacrobatiek. Ook de muziek vertelt steeds een verhaal. Van onheilspellende pianoakkoorden, scratches en diepe, monotone basgeluiden, tot ontspannen gitaargetokkel, gedragen kerkorgelmuziek en kale voortploeterende breakbeats. Het doet aan filmmuziek denken.

Saul van Stapele

Definitive Jux presents: Bucket of B-Sides Vol.1 (Definitive Jux 0880125020)****
Definitive Jux presents: Bucket of B-Sides Vol.1 (Definitive Jux 0880125020)****
    • Saul van Stapele