DEBAT OVER VVD

We hebben met hartstocht campagne gevoerd. Er is maar één man die de gezamenlijke verantwoordelijkheid kan nemen voor het verlies, en dat ben ik.

Jozias van Aartsen, bij de aankondiging van zijn vertrek, 8 maart

02-03-2006, ROTTERDAM. LIJSTTREKKERS DEBAT EUR EN TWEE VANDAAG. JOZIAS VAN AARTSEN VOOR AANVANG VAN HET DEBAT FOTO BAS CZERWINSKI Debatten Verkiezingen Campagnes Lachen Gemeenteraardsverkiezingen Czerwinski, Bas

Jarenlang krampachtig naar het liberale leiderschap streven, maar daarin de partij ten diepste niet meekrijgen, dat maakt de tragiek van de laatste jaren van de politieke carrière van Jozias van Aartsen uit.

Nederlands Dagblad, 9 maart

Ik heb de beslissing [om al dan niet naar Den Haag terug te keren] niet meer zelf hoeven te nemen door het vertrek van Jozias. Ik ben erg opgelucht.

Hans Wiegel, de Volkskrant, 9 maart

In overeenstemming met de VVD-campagne viel hij [Wiegel] de PvdA aan, door Wouter Bos in ongunstige zin te vergelijken met Joop den Uyl. Je moet een Alzheimer-geheugen hebben om dat overtuigend te vinden.

Bart Tromp, de Gelderlander, 9 maart

Ik hoop dat we nu een streep onder het resultaat van dinsdag kunnen zetten.

Willibrord van Beek, tijdelijk fractievoorzitter van de VVD, NRC Handelsblad, 9 maart

De VVD moet duidelijker maken waarom bepaalde, soms impopulaire beslissingen worden genomen. Ook mag de toon wel wat milder. En er moet verjongd worden: meer jonge mensen op de kieslijsten en in het bestuur. Het imago moet vlotter, niet zo 'oude-mannen-in-pak.

Klaas-Jeroen Terwal, voorzitter van de JOVD, NRC Handelsblad, 9 maart

Achter PvdA-leider Bos verschuilt zich een heel leger ouderwetse apparatsjiks. [...] Bos wil alleen maar de bestaande koek herverdelen. Ik wil meer koek verdienen.

Mark Rutte, de Volkskrant, 10 maart

Hij is niet flauw en ik kan het goed met hem vinden. Net als ik is hij een liberaal op de linkervleugel van de partij. Ik weet zeker dat hij mij net zo zal steunen als Jozias van Aartsen.

Ayaan Hirsi Ali, Tweede-Kamerlid (VVD), Trouw, 10 maart

Het etiket van sociaal liberaal heb ik mijzelf nooit opgeplakt.

Mark Rutte, de Volkskrant, 10 maart