De golfclub

Eindelijk weer een dag met zon. In de bomen en struiken langs het golfveld zijn de vogels te horen, de eerste spelers vertonen zich op en rond het terrein. De wedstrijd- en oefenbanen zijn nog te nat om te bespelen, maar de driving range is zo goed als sneeuwvrij en daar worden de eerste ballen richting het wolkenloze noorden geslagen. Willem (78), het oudste lid van de Nieuwegeinse Golf Club, geeft wat vrijblijvende adviezen aan Peter (53) en Pieter (67). Beiden zijn nieuwelingen hier, zijn geen lid en hebben zojuist les gehad van Abdel, een van de vier professionele clubinstructeurs. Aanvankelijk vonden ze het golfen maar een kakkineus gedoe, maar tot hun eigen verbazing hebben ze die mening drastisch moeten bijstellen. Ze vinden het hier gezellig en de clubleiding doet niet al te moeilijk. Dit in tegenstelling tot een door hen bezochte club op de Veluwe, waar spelers met een golfset van de Lidl vriendelijk doch dringend werd verzocht vooral op te hoepelen. Peter staat in geleende golfschoenen en probeert het soms wel erg kleine balletje te raken met een van de drie stokken die hij heeft aangeschaft bij Blokker. Pieter gaat de volgende week samen met zijn vrouw naar een golfclinic in België - met lekker eten en drinken natuurlijk! Hij betwijfelt of hij dit spelletje ooit fatsoenlijk onder de knie zal krijgen, maar een sport waar ze een (de zoveelste) misslag de naam airswing meegeven, krijgt van hem blijmoedig krediet.

Willem (links), het oudste lid van de Nieuwegeinse Golf Club, geeft wat vrijblijvende adviezen aan nieuwelingen Pieter (midden) en Peter. Rikken, Freddy

Tweede aflevering van een wekelijkse serie over de Nieuwegeinse Golf Club.

    • Freddy Rikken