X Roelens

X(avier) Roelens (Rekkem, 1976) is germanist. Hij was tot onlangs hoofdredacteur van het literaire tijdschrift en er is, stelde met Maarten De Pourcq de bloemlezing Op het oog. 21 dichters voor de 21ste eeuw samen en is organisator van “Het Uitzaaiend Kaf - poëziefestival voor jong talent'. Zijn gedichten verschijnen in verschillende tijdschriften (o.a. De Revisor en DWB). Een bundeling is nog toekomstmuziek.

X Roelens nodigt uit: Ruth Lasters.

“Zij is de beste nog niet uitgegeven Belgische dichter die ik ken - een van de beste Belgische dichters tout court. Zij rijgt eenvoudig mooie woorden aan elkaar tot de krachtigste kronkels. Soms heb je het gevoel een gedichtencyclus in één gedicht te lezen, zo intens kunnen haar gedichten zijn.“

Dit is deel 11 van de gedichtenestafette in het Cultureel Supplement. Elke week publiceert een dichter een nieuw gedicht en nodigt, met een korte motivatie, een collega uit voor de volgende week.