Van Schendel

In zijn bespreking van een recente heruitgave van vier romans van Arthur van Schendel (Boeken, 03.03.06) stelt Kester Freriks, dat hierdoor de hedendaagse lezer met dit werk opnieuw kan kennismaken. Daarmee wordt er te gemakkelijk aan voorbijgegaan dat de lezer voor publicaties die niet bij de erkende boekhandel leverbaar zijn terecht kan bij de bibliotheek. En wat te denken van de tweedehands boekhandel? Ook die heeft uitstekend gebruik gemaakt van technologische mogelijkheden en biedt de hedendaagse lezer meer dan hij aankan: via www.antiqbook.nl, de site van de gezamenlijke Nederlandse tweedehands boekhandelaren, zijn honderden publicaties te vinden van Van Schendel - en trouwens ook van heel veel andere auteurs, van wie in de reguliere boekhandel geen boek nieuw te koop is.

    • R. Storm den Haag