Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. Portret van de vermeend geestelijk leider van de Hofstadgroep, de internationaal gezochte Syriër Abu Khaled. Hij radicaliseerde in een asielzoekerscentrum in Drenthe, waarna hij in de Randstad met het recruteren van moslimjongeren begon. Zo'n acht jaar geleden leidde hij een op het oog onopvallend bestaan in een asielzoekerscentrum in Drenthe. Ned.1, 20.30-21.00u.

De groep Nederlandse acteurs, journalisten en presentatoren die vanavond in Argentinië in het amusementsprogramma Wie is.... De Mol? meedoen in de eerste aflevering van een serie waarin tal van ingewikkelde opdrachten moeten worden uitgevoerd waarin list en bedrog een rol spelen. Ned.2, 20.30-21.25u.

Nova politek. Discussie over de mega-overwinning van links en het verlies van de regeringspartijen met Tweede Kamerlid voor het CDA Sybrand van Haersma Buma, Tweede-Kamerlid voor de SP Agnes Kant en Peter van Heemst, PvdA-lijsttrekker in Rotterdam. Verder hoofdofficier Bart Nieuwenhuizen van het landelijk parket van het openbaar ministerie, en advocaat Bart Nooitgedagt over het vonnis in het proces tegen de de leden van de Hofstadgroep. Ned.3, 22.20-23.05u.

documentaire

Reign Of Terror: Hostage TV. Moderne terroristen maken handig gebruik van de media om een propaganda-oorlog te voeren. Deze gebeurtenissen vinden plaats in de schijnwerpers van de wereldpers. In deze aflevering wordt gekeken naar het drama in het theater in Moskou en Beslan. Ook een gesprek met de Franse journalisten George Malbrunot en Christian Chesnot, die 124 dagen in Irak werden vastgehouden. Zij illustreren hoe videotechnologie en het internet de gijzelingsonderhandelingen in de 21ste eeuw hebben “gerevolutioneerd'. National Geographic, 21.00-23.00u.

Seconds From Disaster: The Hindenburg. De Hindenburg was het grootste luchtschip ooit gebouwd en de trots van de nazi-regering, tot het in mei 1937 verging. Toen het aanmeerde in New Jersey, brak er brand uit. In minder dan een minuut was er niets meer van over. National Geographic, 22.00-23.00u.

Timewatch: The secret history of Genghis Khan. Het verhaal van Djengis Khan (1162-1227), dat volgens historici door diens zoon is geschreven, laat een heel andere man zien dan het afschrikwekkende beeld dat meestal van hem wordt geschetst. Naast een toegewijd echtgenoot zou Khan eveneens een charmeur, een goed politicus en helder wetgever zijn geweest. BBC2, 22.00-22.50u.

Inky fingers: The NME story. Over de historie van het oudste muziekblad ter wereld, New Musical Express, dat afgelopen augustus zijn 3000ste editie vierde. Met bijdragen van Chrissie Hynde, The Kaiser Chiefs, Nick Kent, Charles Shaar Murray, Tony Parsons, Paul Morley, Danny Baker en Steve Lamacq. BBC2, 0.35-1.35u.

praatprogramma

De wereld draait door. Gesprek met producent Pieter van Huijstee over het gehele oeuvre van fotograaf en cineast Johan van der Keuken, die vijf jaar na de dood van de filmer op dvd is gezet. Verder de Nederlands punkrockband De Heideroosjes en Gerard Joling over het grote succes van zijn serie met Gordon. Sophie Hilbrand zit aan tafel. Ned.1, 19.00-19.45u.

TV-show. Eerste uitzending van het TROS-programma met Reinout Oerlemans, opvolger van de naar Talpa vertrokken Ivo Niehe. Oerlemans praat met Tooske Breugem over de Duitse versie van de zangwedstrijd Idols en ontvangt het medium Robbert van den Broeke. Ook een gesprek met zanger Marco Borsato en zijn muzikant John Ewbank. Ned.2, 21.30-22.25u.

informatief

Vinger aan de pols op locatie: Kinderpolikliniek. Serie reportages waarin kinderen worden gevolgd die behandeld worden in een speciale kinderpoli. Vanavond met onder anderen de zesjarige Noah Knijff, die geopereerd wordt aan een liesbreuk en Sophie Herman de Groot, die samen met haar ouders de speciale downpoli bezoekt. Ned.2, 20.00-20.30u.

Nieuwslicht. Onder meer aandacht voor menselijk robots en de vraag of men uit stamcellen een karbonaadje kan maken. Ned.3, 20.15-21.00u.

amusement & muziek

Crufts 2006. Rechtstreeks verslag van de hondenshow in Birmingham met vanavond terriërs en jachthonden, die onder meer gehoorzaamheidsoefeningen moeten doen. BBC2, 21.00-22.00u.

Nationaal Songfestival: Maud. Laatste van drie specials over de artiesten die meedoen aan het Nationaal Songfestival 2006, aanstaande zondag. Zangeres Maud ziet men optreden in de Doelen in Rotterdam. De zangeres woont in Amsterdam-West en reist drie keer per week naar haar geboorteplaats Nijmegen, waar ze op het hoogste niveau hockeyt. Ned.2, 19.00-19.30u.

Wie is... De Mol? Eerste deel van een nieuwe reeks waarin Nederlandse acteurs, journalisten en een cabaretier in Argentinië ingewikkelde opdrachten uitvoeren waarbij list en bedrog een rol spelen. Slaagt de opdracht, dan verdient een groep geld voor de groepspot. Met sportpresentator Toine van Peperstraten, actrice Frédérique Huydts, acteur Chris Tates, acteur Geert Hoes, actrice Liz Snoijink, journaliste Milouska Meulens, actrice Peggy Vrijens, cabaretier Richard Groenendijk, journalist Roderick Veelo en actrice Mary-Lou van Steenis. Ned.2, 20.30-21.25u.

Queens of disco. Portretten van zangeressen uit het discotijdperk met vanavond o.a. Gloria Gaynor, Donna Summer, Grace Jones and Chaka Khan. BBC1, 23.35-0.35u.