Spelers St.Truiden ondervraagd in voetbalschandaal

Hasselt, 10 maart. Belgische rechercheurs hebben gisteren drie spelers van Sint-Truiden (STVV) tijdens een training opgepakt voor verhoor in verband met mogelijke omkoping door de Chinese gokmaffia. Het omkoopschandaal houdt het Belgische voetbal al maanden in zijn greep. Het gaat om de spelers Marco Nys, Cyril Ramond en Ilija Stolica. Ook voormalig doelman Dusan Belic van de club is opgepakt. De spelers kwamen `s avonds een voor een het kantoor van de federale recherche in Hasselt uit. Ook voormalig trainer van La Louvière Gilbert Bodart werd gisteravond verhoord.

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft opnieuw aanwijzingen dat wedstrijden zijn gemanipuleerd. Bij minstens vijf duels in de tweede Bundesliga en regionale liga`s zouden spelers zijn omgekocht om het resultaat te beïnvloeden in verband met weddenschappen.