Radio Voorkeur

Kunststof. De 68-jarige cabaretière Jasperina de Jong vertelt over haar dvd met liedjes uit haar tijd bij het Lurelei-cabaret, sketches uit tv-programma's en eigen shows. Radio 1, 19.04-24.00u.

De avonden. Onder anderen Arnold Jansen op de Haar met het ongepubliceerde gedicht Ode aan Johnny van Doorn. In het tweede uur onder meer besprekingen van de roman Buiten Bereik van Tim Parks, de film Tsotsi van de regisseur Gavin Hood en de cd This Old Road van Kris Kristofferson. In het laatste uur vertelt fotograaf Merlijn Doomernik over de portretfoto's die hij maakt voor onder andere Het Parool en de VPRO-gids. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Dr. Jan van Dijk, die benoemd is tot hoogleraar victimologie (“slachtofferkunde') aan de Universiteit van Tilburg, gaat in op de veranderde aard van slachtofferschap in een globaliserende wereld. Radio 1, 0.04-0.45u.

Nachtvluchten. Herhalingen van eerder op de radio uitgezonden reportages met om 2.04 uur historische fragmenten over de gevierde tekstschrijver/acteur Jean Lemaire. Radio 1, 2.04-7.00u.