Lezen

Ik lees heel graag. Meestal “s avonds, voor ik naar bed ga. Dan lees ik het liefst grappige dierenboeken, vooral over paarden en honden. Ik spreek altijd met papa of mama een tijd af hoelang ik mag lezen.

Als die tijd dan om is doe ik eerst het licht uit en later weer stiekem aan. Ik heb altijd boeken in mijn bed verstopt. Als mama mijn bed verschoont vindt ze zelfs onderin bij het voeteneind boeken. Soms worden ze er boos om omdat ik “s morgens dan een wit gezicht heb. Maar eigenlijk moeten ze er ook wel om lachen. Ik heb het denk ik omdat mijn oma en mijn mama ook heel graag boeken lezen.

De serie “de Bleshof', van Nicolle Christiaanse en de paardenboeken van Annemarie Dragt heb ik al heel vaak gelezen. Ik heb er op school ook een leeskring over gedaan.

Mijn papa zoekt zo een foto van mij op een paard. Dat vind ik leuk om bij dit stukje te doen.

Ik hoop dat ik zo in de krant kom en dat mijn oma het dan ziet. Zij heeft mij ook verteld dat ik dit kon doen.