Een strip in stereo

Morgen heeft in Paradiso Amsterdam de presentatie plaats van Strips In Stereo, een boekproject van Gerrit de Jager (De familie Doorzon) en Jean-Marc van Tol (Fokke & Sukke). Zij vroegen veertien striptekenaars en illustratoren om Nederlandstalige songteksten tot strips te bewerken. Zo ontstonden gouden duo's als Typex en Osdorp Posse (“Moordenaar'), Erik Kriek en Boudewijn de Groot ( “Malle Babbe'), Peter Pontiac en Raymond van het Groenewoud (“Meisjes'), Joost Swarte en Mondo Leone (“Naakt en kaal'), Mark Retera en de Belgische charmezanger Guido Belcanto (“De verpleegster') en Dick Matena en Frank van Schaijk (“Ketelbinkie').

De strip hiernaast is van Barbara Stok, de maakster van autobiografische strips die de evergreen “Is dit alles?' van de Nederreggaegroep Doe Maar bewerkte. Gereproduceerd is het eerste couplet plus het refrein.

“Strips in stereo' (boek en cd). De Harmonie, 60 blz. euro 27,50.