Drogerende tennispa voor acht jaar cel in

De 45-jarige Fransman Christophe Fauviau ging veel te ver in het steunen van zijn tennissende kinderen, en gisteren werd hij daarvoor door de rechter bestraft met een verblijf van acht jaar in de gevangenis.

Hij werd schuldig bevonden aan het drogeren van tegenstanders van zijn tienerkinderen bij tenniswedstrijden. Een van zijn slachtoffers viel als gevolg daarvan achter het stuur in slaap en kwam om het leven bij een verkeersongeval.

De veroordeelde man heeft bekend tussen 2000 en 2003 geregeld een drogerend middel te hebben gedaan in drinkbekers van meer dan 27 tennisspelers die het tegen zijn zoon of dochter moesten opnemen. De voormalige luchtmachtpiloot gaf in de rechtbank aan geestelijk in de war te zijn geweest door de spanning die de wedstrijden van zijn kinderen met zich mee brachten.

Hij vertelde dat anderen hem voortdurend beoordeelden op basis van de prestaties van zijn kinderen en dat hij wel moest ingrijpen. De aanklager, die acht tot tien jaar had geëist, hield met zijn strafmaat rekening met het feit dat Fauviau vroeger een goed militair is geweest. Desondanks begreep hij niet dat de vader maar door bleef gaan met het toedienen van de drugs. “Niets kon u stoppen. Zelfs kinderen die afgevoerd werden op een brancard niet. Of kinderen die op de tennisbaan in elkaar zakten“, zei de aanklager.

Fauviaus 16-jarige dochter is een aanstormend talent. Ze zei dat ze niet op de hoogte was van de acties van haar vader, en dat hij die uit liefde voor zijn kinderen had begaan. Fauviau vroeg vergiffenis aan de ouders van het 25-jarige slachtoffer Alexandre Lagardere. “Ik heb nooit gewild dat er doden zouden vallen“, zei Fauviau.