BNN begint 24-uurs digitaal jongerenkanaal

. De publieke omroep begint vanaf september samen met BNN een digitaal tv-kanaal voor en door jongeren. Onder de werknaam The CoolCast Project (TCP) zendt BNN vanaf dat moment 24 uur per dag, zeven dagen per week programma's uit voor kijkers van 13 tot 34 jaar. De zender is via de kabel te ontvangen met een digitale decoder en op de computer te bekijken via internet.

TCP bevat nieuwe programma's en herhalingen van BNN en andere publieke omroepen. Daarnaast moet het kanaal een leerschool worden voor talent voor en achter de camera.

BNN-voorzitter Laurens Drillich: “Veel jongeren, en daaronder zelfs BNN-leden, kennen en waarderen onze programma's wel, maar weten niet waar en wanneer ze worden uitgezonden. Dit project past beter bij het mediagebruik bij onze doelgroep.“