Betoging tegen Milosevic herdacht

Betoging tegen Milosevic herdacht Belgrado, 10 maart. Enkele duizenden Serviërs herdachten gisteren in het centrum van Belgrado dat vijftien jaar geleden de eerste grote demonstratie tegen het toenmalige bewind van Slobodan Milosevic werd gehouden. Bij die betoging vielen op 9 maart 1991 twee doden, een betoger die door de politie werd doodgeschoten en een politieman die door zijn eigen onzorgvuldigheid stierf. Het zou nog negen jaar duren voordat Milosevic ten val werd gebracht. Toenmalig oppositieleider Vuk Draskovic (nu minister) sprak de betogers gisteren toe. Foto AFP A Serbian man, wearing a traditional hat, waves old Serbian royal flag in Belgrade 09 March 2006 during a ceremony marking the 15th anniversary of the first opposition demonstrations against former President Slobodan Milosevic. AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF AFP