www.nrc.nl

Weblog 2.0 De weblogs op nrc.nl gaan in de komende weken over op een nieuw weblogsysteem. Het weblog New York dat Freek Staps met fotograaf Claudia van Rouendal maakt, is de eerste die verhuist naar de nieuwe weblogomgeving, gebaseerd op de open bronsoftware WordPress. In de nieuwe weblogs is meer mogelijk dan in de vorige versie: lezers kunnen rechtstreeks reageren op berichten en niet alleen via een mailtje. Om te kunnen reageren is geen registratie nodig. Wel wordt elke reactie eerst gemodereerd, oftewel gecontroleerd. Andere extraatjes voor lezers: peilingen en polls, meer foto's en filmpjes en een rss-feed waarmee elk weblog apart gevolgd kan worden.

De weblogs op nrc.nl gaan in de komende weken over op een nieuw weblogsysteem. Het weblog New York dat Freek Staps met fotograaf Claudia van Rouendal maakt, is de eerste die verhuist naar de nieuwe weblogomgeving, gebaseerd op de open bronsoftware WordPress. NRC Handelsblad

Freek Staps heeft het ondertussen druk in New York: hij komt om de haverklap bekende Amerikanen tegen. 'In een halfjaar zag ik de volgende mensen in het museum, winkelen, hondjes uitlaten of zo onopvallend mogelijk over straat lopen: tennisster Mary Pierce, acteur/auteur Ethan Hawke, zangeres Gloria Estefan, real life-meisje (en dochter van) Ally Hilfiger. En de Sex and the City-acteurs lijken niet anders te doen dan mijn stad verkennen.' www.nrc.nl/newyork

Beet In zijn rubriek Beet beschrijft Herbert Blankesteijn de slimme SiteAdvisor: een robot die internet controleert op malafide of verdachte websites.. ' Als je SiteAdvisor hebt geïnstalleerd verschijnt rechtsboven in je browser een lampje. Dat lampje kan rood, geel of groen zijn, afhankelijk van de betrouwbaarheid van de site die je bezoekt. De software is geschikt voor Internet Explorer en ook voor de concurrerende browser Firefox. Beet heeft het geprobeerd en inderdaad, bij websites waarvan bekend is dat ze adware of spyware verspreiden, werd het lampje keurig rood.' www.nrc.nl/beet