Wall Street gaat naar de beurs

Wall Street gaat naar de beurs New York, 9 maart. Een handelaar op de New York Stock Exchange (NYSE), de effectenbeurs aan Wall Street. De NYSE is sinds gisteren onderdeel van de eigen index. De notering volgt op de overname door de NYSE van elektronische schermenbeurs Archipelago. Sinds de oprichting, in 1792, was de beurs in private handen. Het nieuwe bedrijf, NYSE Group, moet concurreren met elektronische beurzen als technologiebeurs Nasdaq. De NYSE stapt nu ook geleidelijk over op elektronische handel, wat efficiënter is dan met personen die met papiertjes werken. De joelende handelaren gaan daardoor verdwijnen. Het aandeel NYSE klom na introductie met 23 procent, naar 80 dollar. Foto Reuters A trader wipes his face as he works the floor of the New York Stock Exchange before opening bell in New York March 8, 2006. The New York Stock Exchange debuted on its own stage on Wednesday as shares of holding company parent, NYSE Group Inc. began trading following its acquisition of Archipelago Holdings Inc.. The deal marked the end of 213 years as a member-owned institution. REUTERS/Keith Bedford REUTERS