Verzet bij bod VNU

Twee grootaandeelhouders van VNU hebben aangegeven niet te zullen ingaan op het gisteren uitgebrachte bod op het informatieconcern van 7,5 miljard euro.

Het Amerikaanse investeringsfonds Fidelity International, dat zo'n 15 procent van de VNU-aandelen bezit, liet gisteren weten het 'onwaarschijnlijk'  te vinden met het bod van 28,75 euro per aandeel akkoord te gaan. Knight Vinke, een ander beleggingsfonds uit de VS en eigenaar van 2 procent van de aandelen, verklaarde in een persbericht 'niet de intentie te hebben' het bod te ondersteunen. Het bod vertegenwoordigt volgens Knight Vinke niet de werkelijke waarde van het concern. Liever ziet dit fonds dat VNU in delen wordt verkocht.

De Nederlandse grootaandeelhouders Aegon, ING en Robeco lieten gisteren weten het bod te zullen bestuderen. De aandeelhoudersvergadering van 18 april moet uitwijzen of het bod voldoende wordt gesteund.

Achtergrond: pagina 15