THEATER

Fred Delfgaauw In de jubileumvoorstelling Meer is minder komt Fred Delfgaauw op met twee rode tassen. Daarin zit alles wat hij nodig heeft die avond. De poppenspeler, die zichzelf liever theatermaker noemt, staat 25 jaar op het toneel. Alleen en toch weer niet, want zijn poppen, die hij liever tegenspelers noemt, houden hem gezelschap.

Grote zalen houdt Delfgaauw gevangen met niet meer dan een paar handen en wat lappen, bontjes en maskers. Zo paraderen er figuren voorbij uit eerdere voorstellingen zoals Mozart, Momenten, Kronkels en 't Gelag.

Teksten van Simon Carmiggelt en Godfried Bomans vormen vaak de inspiratiebron. Steeds licht Delfgaauw de scènes helder toe.

Als Delfgaauw oude mannetjes opvoert die al tijdens hun leven in de vergetelheid zijn geraakt, doet hij dat om zelf níet vergeten te worden. En inderdaad, Delfgaauw verdient het om herinnerd te worden.

14-15 maart Bellevue, Leidsekade 90. Inl (020) 530 5301 of www.theaterbellevue.nl.