Televisie Overige Films

The Associate (Daniel Petrie, 1996, VS). Amerikaanse 'remake' van Franse boulevardkomedie L'associé (René Gainville, 1979) werd een emancipatorische wraakfantasie. 'Executive' Whoopi Goldberg verschuilt zich achter fictieve zakenpartner (blank, bejaard en man) om wraak te nemen op alle vernederingen die haar als zwarte vrouw in de mannelijke zakenwereld ten deel vielen. Net5, 20.30-22.35u.

Hard Ball (Brian Robbins, 2001, VS). Sportfilm, waarin ex-gokverslaafde (Keanu Reeves) leiding geeft aan kansarm jeugdhonkbalteam in Chicago, betreedt de in dit genre gebruikelijke paden: iedereen herwint zijn of haar zelfrespect en de held vindt bovendien de liefde (Diane Lane). Veronica, 20.30-22.25u.

Akoibon (Edouard Baer, 2005, Frankrijk). Misdaadkomedie. Kruimeldief moet in opdracht van Jeanne Moreau (!) gefortuneerde clubeigenaar Jean Rochefort om de tuin leiden. TV5, 21.00-22.45u.