Run op 'stiletto's' in de PC Hooft

Run op ‘stiletto’s’ in de PC Hooft Amsterdam, 9 maart. In de Amsterdamse PC Hooftstraat is vanmorgen een hardloopwedstrijd gehouden waaraan alleen vrouwen op zeer hoge stilettohakken mochten meedoen. De wedstrijd was een promotiestunt voor het glossy tijdschrift Glamour onder de noemer ‘shoppen is topsport’. De winnaar kreeg 10.000 euro. Volgens een woordvoerder van Glossy meldden zich meer dan 4.000 vrouwen voor de wedstrijd aan, na loting werden 150 ‘startbewijzen’ uitgedeeld. De hakken moesten minimaal 7 centimeter hoog zijn en maximaal 1,5 centimeter breed. „Dus geen sleehakken”, stond er in het reglement. De race ging over ongeveer honderd meter. De tweede deelneemster van rechts, Nancy Karels, was de snelste. Er waren ook prijzen voor ‘best dressed’ deelneemster en ‘best shoes’. Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer Stilettorace in de PC Hooftstraat, tweede rechter dame wint de 10.000 euro Foto NRC H'Blad, Maurice Boyer 060309 Boyer, Maurice