Profdarter ziet af van rechtszaak

Het kort geding dat zijn hoofdsponsor had aangespannen tegen darter Jelle Klaasen is op het laatste moment niet doorgegaan. Beide partijen achtten het verstandiger het meningsverschil zelf uit de wereld te helpen en zouden dicht bij een schikking zijn. Dit hebben de twee partijen gisteravond laten weten.

De 21-jarige Klaasen ondertekende eind vorig jaar een profcontract met de Keukenconcurrent-ploeg, van de managers Paul Kusters en Hans Rothengatter (H&P Sports Events). Een maand later won hij ten koste van Raymond van Barneveld het belangrijkste dartstoernooi (Lakeside) en stonden de sponsors die een plek wilden op zijn shirt ineens in de rij.

De dreigende rechtszaak ging over de eventuele exclusiviteit van het managementschap. Klaasen, die lid blijft van het profteam met onder anderen collega-darter Vincent van der Voort, laat zich persoonlijk begeleiden door Chiel van Praag en dus niet door Kusters en Rothengatter.

Klaasen legde eerder uit dat het niet klikt met P&H Events, dat tevens de organisator van de Masters of Darts is. 'Ik heb geen goed gevoel bij ze op het gebied van persoonlijk management, omdat ze mijn type mensen niet zijn. Ze willen nog wel met me praten, maar ik denk dat ze er achter zijn gekomen dat ze geen poot hebben om op te staan', zei hij vorige maand. (ANP)