North Country

North Country De griezelig precieze tekening van vernederingen die mijnwerksters thuis, op het werk en in de kroeg moeten doorstaan, maken van North Country een meeslepende film. De hoofdrol is voor Charlize Theron, als een rouwdouwer die met seksuele intimidatie te maken krijgt en het er niet bij laat zitten. Niki Caron maakte er een spannende film van, waarbij de grauwe levens van de vrouwen worden afgewisseld met beelden van de rechtszaak die ze wonnen. Regie: Niki Caro. Met: Charlize Theron, Woody Harrelson, Sissy Spacek. In 9 bioscopen Frances McDormand (L) acts alongside Woody Harrelson in a scene from the film "North Country" in an undated publicity photo. McDormand was nominated for a Screen Actors Guild award for Outstanding Performance in a Supporting Role for the film, as nominations were announced in a news conference in West Hollywood, California, January 5, 2006. The awards show will be telecast from Los Angeles on January 29. NO SALES NO ARCHIVES REUTERS/Warner Bros./Handout REUTERS

De griezelig precieze tekening van vernederingen die mijnwerksters thuis, op het werk en in de kroeg moeten doorstaan, maken van North Country een meeslepende film. De hoofdrol is voor Charlize Theron, als een rouwdouwer die met seksuele intimidatie te maken krijgt en het er niet bij laat zitten. Niki Caron maakte er een spannende film van, waarbij de grauwe levens van de vrouwen worden afgewisseld met beelden van de rechtszaak die ze wonnen.

Regie: Niki Caro. Met: Charlize Theron, Woody Harrelson, Sissy Spacek. In 9 bioscopen