Internet Voorkeur

Mars. Na een reis van zeven maanden bereikt morgen een onbemande sonde van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA de planeet Mars. De twee ton zware Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) moet vanuit een baan om Mars gaan uitzoeken of er lang genoeg water op de rode planeet is geweest om leven mogelijk te maken. Op de website van NASA valt niet alleen het laatste nieuws te lezen over de satelliet, maar zijn ook een aantal filmpjes te zien. In één van de filmpjes leggen medewerkers van de NASA uit hoe de landing in zijn werk gaat.Zo komen we te weten dat het contact met het controlecentrum in de Verenigde Staten vrijdag een half uur lang verbroken is als de sonde de achterkant van de planeet passeert. In het andere filmpje valt te zien hoe de sonde het oppervlak van Mars gaat onderzoeken. Daarnaast valt de lancering op 12 augustus 2005 nog eens te bekijken. Op de website zijn ook geluidsbestanden te downloaden. Ook Nederlandse websites besteden aandacht aan de Mars Reconnaissance Orbiter. Op de wetenschappelijke website Kennislink is ook over de sonde te lezen en zijn er foto's te zien.

www.nasa.gov/mission_pages/MRO/main/index.html; www.nasa.gov/mov/144322main_BurnAndCaptureCap.mov; www.kennislink.nl/web/show?id=147284www.nasa.gov/mission_pages/MRO/main/ index.html; www.nasa.gov/mov/144322main_BurnAndCaptureCap.mov; www.kennislink.nl/web/show?id=147284