Benfica verslaat Liverpool

Naast Olympique Lyon hebben gisteravond ook Benfica, AC Milan en Arsenal zich geplaats voor de kwartfinales van het toernooi om de Champions League. Vooral de kwalificatie van Benfica is verrassend. De Portugese club van trainer Ronald Koeman versloeg Liverpool in Engeland met 2-0. Het eerste duel tegen de titelverdediger was ook al gewonnen (1-0).

Gisteravond opende Simão in de 36ste minuut de score voor Benfica. Dat was saillant, want Liverpool had voor aanvang van dit seizoen geprobeerd de voetballer over te nemen. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde de Italiaan Miccoli ook nog voor Benfica.

Koeman, die in de Portugese competitie vooralsnog genoegen moet nemen met de derde plaats, bereikte voor de tweede keer in zijn trainersloopban de laatste acht in het belangrijkste Europese voetbaltoernooi. In 2003 lukte hem dat ook met zijn toenmalige werkgever Ajax.

Liverpool speelde zonder Nederlanders. Zenden herstelt van een blessure en Kromkamp is niet speelgerechtigd omdat hij voor de winterstop nog uitkwam voor het Spaanse Villarreal.

De andere finalist van het vorige seizoen, AC Milan, wist wel de laatste acht te bereiken. De Italianen versloegen voor eigen publiek Bayern München met 4-1. Het eerste duel was twee weken geleden in 1-1 geëindigd. In Milaan scoorden Inzaghi (al in de 8ste minuut), Sjevtsjenko (25ste), weer Inzaghi (47ste) en Kaka (59ste minuut). Voor Bayern scoorde Ismail tegen, tien minuten voor rust. Sjevtsjenko miste voor de Italiaanse club ook nog een strafschop.

Voor AC Milan speelden de Nederlanders Stam en Seedorf, bij Bayern stond Makaay in de basis, maar hij werd in de rust gewisseld voor Guerrero.

Real Madrid kan na het vertrek vorige week van voorzitter Perez wegens de tegenvallende resultaten beginnen met de bouw van een nieuw elftal. De club, die in de Spaanse competitie tweede staat met tien punten achterstand op aartsrivaal Barcelona, kwam gisteravond op Highbury in Londen niet verder dan 0-0 tegen Arsenal. De Engelsen hadden het eerste duel in Madrid met 1-0 gewonnen door een doelpunt van sterspeler Henry. Daardoor bekert Arsenal verder en is Real uitgeschakeld.

Dinsdag bereikten Barcelona, Juventus en Villarreal al de laatste acht. Komende dinsdag spelen Inter en Ajax nog tegen elkaar. Het eerste duel eindigde in 1-1.