Amnesty Filmfestival

Amnesty Filmfestival Op de 8ste editie van het filmfestival van de mensenrechtenorganisatie zijn veel films te zien over Tsjetsjenië en over vrouwenrechten, vaak in aanwezigheid van de makers. Voort zijn de films te zien die op het Filmfestival van Rotterdam of op het IDFA bekroond werden met een A.I. Doen Award, zoals China Blue, een documentaire over meisjes in een Chinese jeansfabriek, en Avenge But One Of My Two Eyes, een essay over Israël en Palestina. Het festival is ook in Den Haag en Utrecht T/m 12 maart. Inl. www.amnestyinternational.nl/festival scene uit de documentaire China Blue FOTO: IDFA IDFA

Op de 8ste editie van het filmfestival van de mensenrechtenorganisatie zijn veel films te zien over Tsjetsjenië en over vrouwenrechten, vaak in aanwezigheid van de makers. Voort zijn de films te zien die op het Filmfestival van Rotterdam of op het IDFA bekroond werden met een A.I. Doen Award, zoals China Blue, een documentaire over meisjes in een Chinese jeansfabriek, en Avenge But One Of My Two Eyes, een essay over Israël en Palestina. Het festival is ook in Den Haag en Utrecht

T/m 12 maart. Inl. www.amnestyinternational.nl/festival