www.nrc.nl

Weblog Moskou. Ook in Rusland is het vandaag Wereldvrouwendag, blogt correspondent Coen van Zwol. “Vrouwendag, een zenuwslopende dag voor elke Russische man. Gisteren zag je ze schichtig over straat snellen met een doos bonbons voor moeder, een bloemetje voor de vrouw en zoete champagne voor de maîtresse.

Ex-Aholdtopman Cees van der Hoeven arriveert bij de Rechtbank in Amsterdam Foto NRC H'Blad, Maurice Boyer 060306 Rechtzaken Ahold Boyer, Maurice

Het is niet alleen dat je s prasnikom tegen elke passerende vrouw moet koeren, het is vooral de hoeveelheden tulpen, koektrommeltjes, flessen champagne, zeepjes, parfumpjes en juwelen die je om je heen moet strooien. Vergeet één dame en je lijdt een jaar lang.

Één vrouw is in de zevende hemel: mijn dochtertje Famke. Ze gaf haar grote liefde Kostja op Mannendag (23 februari) een soldaatje en ziedaar: Kostja antwoordt met deze opwindpop (zie foto). Konstantin en ik moeten eens praten.“

www.nrc.nl/moskou

Weblog Ahold. Redacteuren Joost Oranje en Jeroen Wester maken de voorlopige balans op van de rechtszaak. “Vandaag is er geen zitting. Iedereen kan even bijkomen van de eerste twee dagen bij de Amsterdamse rechtbank. Is er al een typering te geven van het proces? Eigenlijk is het daar te vroeg voor. Maar als het toch moet: inhoudelijk en relatief ontspannen. Al op de tweede dag werd het hart van de strafzaak, de consolidatieproblematiek, uitvoerig besproken. De vier verdachten, met name Van der Hoeven (foto) en Meurs, deden vol overtuigingskracht hun verhaal. Maar bij Van der Hoeven blijkt het lontje af en toe kort. Zo zie je maar: de druk mag dan even van de ketel zijn, de spanning kan ook zo weer oplopen. Morgen begint de rechtbank aan de gedetailleerde behandeling van het dossier-Van der Hoeven. Enig verbaal vuurwerk lijkt gegarandeerd. www.nrc.nl/weblog/ahold