Wassenaar loost VVD

De VVD heeft gisteravond bij de gemeenteraadsverkiezingen in Wassenaar een ongekende nederlaag geleden. De partij verloor vijf van de elf raadszetels, op een totaal van 21 zetels. Na jarenlange dominantie moesten de liberalen gisterentoezien hoe de kiezer de overstap maakte naar de lokale partij Wat Wassenaar Wil.

Extra pijnlijk is dat Wat Wassenaar Wil een afsplitsing is van de VVD. De lokale partij, die voor het eerst deelnam aan verkiezingen, haalde zes zetels, evenveel als de VVD. WWW keert zich tegen de verhoging van onroerendezaakbelasting, een heikel punt in Wassenaar.

Bert Ooms, lijsttrekker van de VVD in Wassenaar, denkt dat de kiezers het “gezond vinden om te wisselen“. “Als je zo lang aan de macht bent verdenkt men je al snel van politieke arrogantie.“

Met het zetelverlies onder de liberalen staat Wassenaar landelijk op de derde plaats van gemeenten die VVD-stemmers verloren. Alleen in de gemeente Meijel en Opmeer verloren de liberalen procentueel nog meer stemmen.