Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Ruime aandacht voor de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen van onder andere Tubbergen, waar het CDA een absolute meerderheid had en het referendum over een nieuwe schouwburg in Middelburg. Verder reacties uit Den Haag en een evaluatie van de agressieve campagne van de VVD. Ned.2 18.20-18.50u.

Opname van de acteurs Tijn Docter en Carice van Houten in “the making of' Ik omhels je met 1000 armen, de film van de vorig jaar overleden Willem van de Sande Bakhuyzen naar een roman van Ronald Giphart en die deze week in première gaat. Met passages uit Gipharts roman. Ned.3, 23.00-23.30u.

Netwerk. Een terugblik op de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen en de vraag of het linkse college in “Havana aan de Waal' stand heeft gehouden. Verder een reportage over de manier waarop in Engeland het supportersgeweld bij voetbalwedstrijden wordt aangepakt. Ook in Nederland komt nu meer politieke steun voor de invoering van een voetbalwet. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Terugblik op de gemeenteraadsverkiezingen met onder anderen Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam. Verder het aftreden van Jozias van Aartsen als fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer na de teleurstellende resultaten voor zijn partij en een gesprek met VVD-campagneleider Mark Rutte. Ned.3, 22.20-23.00u.

documentaire

Bioterror alert. In de serie over terrorisme vanavond aandacht voor biologische wapens, volgens sommigen de atoombom van de armen. Het scenario van een aanval met zo'n wapen is angstaanjagend. Als biologische wapens zo makkelijk te verkrijgen zijn, waarom hebben terroristen hier dan nog geen gebruik van gemaakt? Het Center for Disease Control in Atlanta heeft een lijst opgesteld met de meest dodelijke biowapens. Zij noemen deze de “grote zes': ebola, miltvuur, pest, tularemie, botulisme-toxine en pokken. National Geographic, 21.00-22.00u.

ARD-exclusiv: Panzerschlacht für Anfänger. Sinds 1893 oefent de Duitse krijgsmacht op de Lüneburger Heide, het grootste oefenterrein in Duitsland. De brandweer rukt dagelijks tot twintig keer uit om haarden te blussen. Een cameraploeg volgt één dag lang de gang van zaken in dit afgesloten gebied. ARD, 21.45-22.15u.

Stockwell: Countdown to killing. Over de dood van de Braziliaan Jean Charles de Menezes, die kort na de bomaanslagen in Londen in juli vorig jaar als vermeende terrorist door de politie werd doodgeschoten. BBC1, 22.00-23.00u.

Profiel. Herhaling van de uitzending van vorig jaar november van het portret van Nederlands bekendste medium Jomanda. Ned.1, 23.10-23.50u.

BND - Über Kalte Krieger und Terroristenjäger. Slot van een tweeluik over de Duitse inlichtingendienst. Door de internationale strijd tegen het terrorisme staat de Duitse inlichtingendienst BND in het middelpunt van de belangstelling. ARD, 23.15-24.00u.

praatprogramma

MAX & Catherine. Gesprek met schrijver Maarten 't Hart en met mensen die lijden aan hypochondrie, de angst een ernstige ziekte te hebben. Ned.1, 17.35-18.30u.

De wereld draait door. Gasten zijn Ronald Giphart, auteur van het boek Ik omhels je met duizend armen en acteur Tijn Docter, die de hoofdrol speelt in de gelijknamige film. Tevens Jan Rot, die de Matthäus Passion van Bach in het Nederlands vertaalde en presentator Karel van de Graaf, van het programma Wie is de Mol? dat vanaf vrijdag weer wordt uitgezonden. Ned.1, 19.00-19.45u.

Barend & Van Dorp. Onder meer een live-verbinding met New York, waar correspondent Michiel Vos vertelt over de Amerikaanse ambassadeur in Nederland Roland Arnall, die deze week officieel wordt benoemd. Talpa, 23.00-0.05u.

sport

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag uit Lyon van de wedstrijd Olympique Lyon tegen PSV in de Champions League. Willem van Hanegem en Youri Mulder analyseren de wedstrijd. Na deze wedstrijd samenvattingen van de overige duels in de deze speelronde en een ruime samenvatting van Arsenal tegen Real Madrid. Ned.2, 20.00-23.40u.

informatief

Werk zat?! Slot van een serie waarin coach Joop Alberda acht mensen begeleidt naar een nieuwe carrière. Ned.3, 19.50-20.20u.

De afvallers. Eerste aflevering van een nieuwe reeks waarin vier gezinnen in drie maanden tijd 350 kilo moeten kwijtraken. Zij doen dit in hun eigen omgeving, begeleid door een personal coach, die wijst op slechte eet- en leefgewoontes. De familie die haar streefgewicht procentueel het dichtst benadert, gaat er met een droomvakantie naar Brazilië vandoor. Op de internetsite www.de-afvallers.nl worden adviezen gegeven en is de afvaltest te vinden. SBS6, 21.30-22.30u.

amusement

In het spoor van Peking Express. Eerste aflevering van een serie waarin van televisie bekende Nederlanders, zwemster Inge de Bruin, acteur Victor Reinier, judoka Dennis van der Geest, soapactrice Rifka Lodeizen, oud-deelnemer Reinier en presentatrice Dyanne Beekman al liftend de Mekong-route volgen. Net5, 21.55-22.30u.

Verre verwanten. Presentatrice Dione de Graaff en huisarts Willem van Walsem laten hun stamboom onderzoeken. Ned.1, 22.20-23.10u.