Radio Voorkeur

Kunststof. Schrijver Joost Zwagerman vertelt over zijn onlangs verschenen boek Perfect Day, waarin hij de afgelopen twintig jaar popmuziek beschrijft. Radio 1, 19.04-24.00u.

De avonden. Onder meer een gesprek met Henk Spaan over het wereldkampioenschap voetbal en de beste voetballer aller tijden. Verder regisseuse Paula Bangels en componist David Cantens over de theaterversie van de film Paris, Texas. Harrie Geelen vertelt over zijn bundel Ooms en tantes tantes en ooms en schrijfster Christine Otten overEen andere tongval van de Zuid-Afrikaanse schrijfster Antjie Krog. 747AM, 20.02-23.00u.

BNR Laat. CDA-voorzitter Marja van Bijsterveld kijkt terug op de verkiezingen en het verlies van haar partij. BNR, 23.00-24.00u.

Casa luna. Zakenvrouw Corinne Heijn, dochter van de vermoorde Ahold-topman Gerrit Jan Heijn, zet zich al enkele jaren in voor vrouwen in ontwikkelingslanden. Op de Internationale Dag van de Vrouw praat zij over de door haar georganiseerde handelsmissies naar Afrika en Afghanistan. Radio 1, 0.04-0.45u.