Ongehoorde films

In de Amsterdamse bioscoop Kriterion worden vandaag en morgen nog film en muziek op een ongehoorde manier opnieuw aaneengesmeed. Klassiekers worden door muzikanten ter plekke van een nieuwe score voorzien. Vanavond is Chinatown (1974) aan de beurt. Dit ingenieuze meesterwerk van Roman Polanski, met een briljante hoofdrol voor Jack Nicholson als luizige detective, zal van muziek worden voorzien door Perquisite, ongetwijfeld een mix van relaxte jazz en harde hiphop. Morgen speelt de Amsterdamse band Coparck live bij Duel, de film die de carrière van Steven Spielberg in 1971 op gang hielp. Dat biedt de gelegenheid om nog eens te kijken naar hoofdrolspeler Dennis Weaver, die vorige week overleed. Hij speelt hier een forens die op de snelweg ineens opgejaagd wordt door een tankauto en nooit zal weten waarom.

Unheard Films. Op 8 en 9 maart in Kriterion, Amsterdam.