Microsoft-mysterie: Origami

Een paar jaar geleden dacht Microsoft de ultieme zakengadget op de markt gebracht te hebben: de tablet-pc, met een aparte versie van Windows XP, handschriftherkenning en een cool touchscreen. Maar de verkopen van het digitale kladblok vielen vies tegen.
Nu is er Origami, een nieuw project waarover Microsoft op 9 maart meer belooft te vertellen op origamiproject.com, en Cnet.com de eerste foto’s toonde, gemaakt tijdens een Intel-forum.origami.jpg
Het is een besturingssysteem voor een nieuw type mini-tablet. De afgelopen week waren de eerste prototypes te zien bij een demonstratie van processorfabrikant Intel. Cnet.com toonde de eerste foto’s. De naam Origami, een verwijzing naar de edele kunst van het papiervouwen, is goedgekozen want het computertje is in feite een dubbelgevouwen tablet-pc: een Ultra Mobile PC device die het met een minimum aan stroom een hele dag kan werken. Afbeelding_4.png Volgens Microsoft is Origami geschikt voor alle gebruikers, zakelijk of niet. Bill Gates’ oorspronkelijke richtprijs: tussen de 500 en 800 dollar per stuk - een stuk beter verteerbaar dan de prijs van de eerste grote tablets.

    • Marc Hijink