Lay op weg naar het Enron-proces

Lay op weg naar het Enron-proces Houston, 8 maart. Kantoorwerknemers die een rookpauze hebben, begroeten Kenneth Lay en zijn vrouw die op weg zijn naar de rechtbank in Houston. Lay staat als voormalig topman van het Amerikaanse energieconcern Enron terecht wegens samenzwering, fraude en handel met voorkennis. Enron viel eind 2001 om nadat grootschalige boekhoudfraude aan het licht was gekomen. Gisteren legde de voormalige financieel directeur, Andrew Fastow, een voor Lay belastende getuigenverklaring af. Fastow gaf toe dat hij de eerste financiële constructies bedacht om verliezen te verhullen. Andere bestuurders zouden erop hebben aangedrongen om de trucs vaker toe te passen. Foto AFP A group of office workers on a cigarette break greet former Enron chairman Kenneth Lay and his wife Linda as they walk to the Bob Casey Federal Courthouse after the midday break 07 March 2006 in Houston. Former Enron CFO Andrew Fastow began his testimony in the fraud trial against Lay and former CEO Jeff Skilling. AFP PHOTO/Dave Einsel/Getty Images FOR NEWSPAPER AND TELEVISION USE ONLY AFP