Kinderen willen rol in Slee`s `Afblijven`

Rotterdam, 8 maart. Al bijna 2.000 kinderen hebben zich aangemeld voor de audities voor de Carry Slee-verfilming Afblijven. De film is geschreven en wordt geregisseerd door Maria Peters, die eerder onder meer Kruimeltje en beide Pietje Bell-films maakte. Afblijven is de eerste film die naar een boek van de mateloos populaire Slee wordt gemaakt. Haar uitgever, de Foreign Media Group (FMG), heeft van meet af aan gezegd een multi-media uitgever te willen zijn. Dit is de eerste keer dat zij als coproducent meewerken aan een speelfilm. De film wordt geheel door FMG gefinancierd, zonder subsidie. Het budget ligt rond de 1,5 miljoen euro. Directeur Ramon Dahmen zegt dat dit bedrag het resultaat is van het rekenmodel dat zijn uitgeverij heeft gemaakt voor de te verwachten inkomsten uit de recette, de cd die wordt uitgebracht, de ringtones die op de markt komen en de boekenreeks die er aan wordt gekoppeld. De opnamen beginnen eind april; Afblijven komt dit najaar uit.