Japans TDK stopt met productie van dvd's

Het Japanse bedrijf TDK stopt met de productie van cd's en dvd's omdat het er geen winst meer mee kan maken. De productie wordt uitbesteed, maar de geluidsdragers blijven onder het merk TDK op de markt komen.

Het besluit heeft tot gevolg dat de TDK-fabriek in Luxemburg dichtgaat. Voor 400 van de ongeveer 450 mensen die daar werken, betekent dat ontslag. De sluiting is voorzien voor eind mei dit jaar.

TDK blijft actief met onder meer geluidsboxen, mp3-spelers en elektronische componenten. Het Japanse bedrijf zet voor het stopzetten van de productie van de cd's en dvd's een bedrag opzij, waardoor de winst in het eind deze maand af te sluiten boekjaar lager uitvalt dan het concern eerder had geraamd.

TDK maakte vandaag verder bekend dat de verlieslijdende desbetreffende divisie nog verder wil saneren. Eind januari maakte het Japanse bedrijf bekend dat zijn netto groepswinst in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar (in Japan eindigt dat op 31 maart) met 36 procent was gestegen (tot 111 miljoen euro). Het verlies van de bewuste divisie was geslonken van 2,32 miljard yen tot 908 miljoen yen (6,46 miljoen euro).