Internet Voorkeur

Oorlogsnieuws. Oorlogsverslaggever Kevin Sites van het zoek- en mediabedrijf Yahoo heeft een prijs gekregen voor zijn journalistieke werk. Sites krijgt de Daniel Pearl Award, een toekenning voor “moed en integriteit' in de journalistiek. De prijs is vernoemd naar de in 2002 vermoorde journalist Daniel Pearl. Journalist Pearl, die voor de Wall Street Journal werkte, werd in Pakistan op gruwelijke wijze vermoord omdat hij een spion zou zijn. Kevin Sites, de eerste correspondent in dienst van Yahoo, doet dagelijks in woord en beeld verslag vanuit oorlogsgebieden. Zijn hoekje op de nieuwssite van Yahoo heet The Hotzone. Op de site wordt een enigszins romantisch beeld geschetst van Sites als de ultieme journalist die er in zijn eentje op uittrekt - solojournalist ofwel sojo wordt de verslaggever genoemd - met een rugzak gevuld met moderne apparatuur. Dankzij een laptop met draadloze verbinding en een lichtgewicht digitale camera kan Sites over de hele wereld als sojo verslag doen. Op Sites' site wordt veel aandacht besteed aan Kevins apparatuur. De apparaten worden uitgebreid beschreven en de lezer leert dat het redactionele team dat vanuit Los Angeles The Hotzone produceert, altijd een back-up pakket in voorraad heeft dat onmiddellijk naar Sites opgestuurd kan worden als hij zijn spullen kwijtraakt.hotzone.yahoo.com; www.danielpearl.org

De site van Kevin Sites.