Wedergeboorte van de boombox

Apple’s iPod is behalve muziekspeler en stijlicoon ook een goed excuus voor andere fabrikanten om nieuwe accessoires op de markt te brengen. iPod speakers zijn er in overvloed, net als iPod-sokken, iPod dj-tafels en zelfs een iPod-vibrator. Apple keek met jaloezie naar de verkoopcijfers van die afgeleiden en besloot zelf maar een bijpassende boombox te

ipodhifi_front_kl.jpgApple’s iPod is behalve muziekspeler en stijlicoon ook een goed excuus voor andere fabrikanten om nieuwe accessoires op de markt te brengen. iPod speakers zijn er in overvloed, net als iPod-sokken, iPod dj-tafels en zelfs een iPod-vibrator. Apple keek met jaloezie naar de verkoopcijfers van die afgeleiden en besloot zelf maar een bijpassende boombox te ontwerpen.
Boombox, dat ruikt wel heel erg naar 1983 en electric boogie. Gelukkig ziet de iPod Hi-Fi er strak uit, kleurt goed bij de laatste zwarte videopods en is dankzij de meegeleverde afstandsbediening ook in de huiskamer geen kwade. De Hi-Fi weegt 7,6 kilo en is draagbaar met twee handgrepen. Batterijen zijn niet inbegrepen. Maar is de Hi-Fi op het lichtnet aangesloten, dan wordt je muziekspeler wel meteen opgeladen. Extra geluidsbronnen sluit je aan via de ingang aan de achterkant. Nu nog een cursus breakdancing en je bent klaar voor de zomer.
Prijs: 369 euro, onder meer via www.apple.nl.

    • Marc Hijink