Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Ruim aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen en een portret van Delfzijl waar, na langdurig politiek gerommel, het vertrouwen van de burgers in die politiek is gedaald tot onder het vriespunt. En met Rotterdam, waar Leefbaar Rotterdam een titanenstrijd levert met de Partij van de Arbeid. Verder aandacht voor de ‘Leefbaren', na de grote verkiezingsoverwinning van vier jaar geleden. Ned.2, 18.20-18.50u.

Eerste aflevering van de zesdelige reportageserie Geloof, seks & (wan)hoop waarin verslaggeefster Ingeborg Beugel op zoek gaat naar verschillende opvattingen over liefde en seksualiteit bij islamitische allochtonen. Jongens van Marokkaanse en Turkse zijn behoorlijk seksueel actief, maar eisen een maagd om mee te trouwen. In de uitzending ook de Tunesische buikdanslerares Kaouthar die westerse vrouwen leert buikdansen. Zij meent dat Arabische vrouwen veel opener over seks praten dan westerse. Ned.1, 23.15-23.45u.

De gemeenteraadsverkiezingen. Rechtstreekse uitzending van de uitslagen van de verkiezingen en om 21.30 de uitslag op basis van een opinieonderzoek onder 6.000 kiesgerechtigden. Gedurende de avond wordt er geschakeld naar verslaggevers bij de diverse partijlocaties. Om 23.00 uur wordt er overgeschakeld naar Amsterdam, waar Paul Witteman het slotdebat met de landelijke politieke kopstukken houdt. Ned.3, 20.40-24.00u., onderbroken door het Journaal.

documentaire

Reign of terror: Suicide web. Tweede deel van een vijfdelige serie over terreuraanslagen. Alles wat nodig is om wereldwijd te kunnen opereren is een van de meest snelle technologieën: het internet. Internet geeft terroristische organisaties, zoals Al-Qaeda, de mogelijkheid om nieuwe rekruten te werven, hen te hersenspoelen en te leren hoe zij goede soldaten worden. Vanavond over de bomaanslagen van 7 juli 2005 in Londen. Vier mannen blazen zichzelf op in het openbaar vervoer tijdens de drukke ochtendspits. Zij zijn verantwoordelijk voor de dood van 56 mensen en 700 gewonden. National Geographic, 21.00-22.00u.

The maths of modern manners. Een overzicht van etiquette en goede manieren in de 21ste eeuw, met onder andere hoe de gastvrouw te begroeten, welke cadeaus goed zijn en wat de juiste gespreksonderwerpen zijn. Ook aandacht voor manieren van flirten. BBC2, 21.00-21.30u.

37°: Für Geld tue ich alles. Reportage over studenten en hun bijbaantjes. ZDF, 22.15-22.45u.

I didn't divorce my kids. Slot van een 3-delige documentaire over de gevolgen van een scheiding voor de kinderen en de relatie tussen kinderen en hun vaders na de scheiding. BBC1, 23.35-0.35u.

JFK, rendez-vous with death. Na de moord op John F. Kennedy in 1963 doen al snel geruchten de ronde dat de dader met medeweten van Cuba heeft gehandeld. Documentairemaker Wilfried Huismann onderzocht de moord en komt tot de conclusie dat de moord op Kennedy door de Cubaanse geheime dienst is geregisseerd, misschien zelfs met medeweten van Castro. België 2 (Canvas), 0.15-1.45u.

praatprogramma

MAX & Catherine. Gesprek met goochelaar Hans Kazan, die stopt met zijn televisiecarière. Hij gaat zich nu volledig toeleggen op de bouw van zijn theater in Zuid-Spanje. Ook aandacht voor emigratie en de vraag waarom Nederlanders Nederland definitief verlaten. Ned.1, 17.35-18.30u.

De wereld draait door. Aandacht voor het wereldkampioenschap Curling voor dames en een gesprek met schrijver Martin Bril en Kim van Kooten over de serie Evelien. De serie is gebaseerd op de verhalen van Bril in Vrij Nederland. Ned.1, 19.00-19.45u.

Barend & Van Dorp. Gesprekken over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen met vice-fractievoorzitter van de VVD Bibi de Vries, vice-fractievoorzitter van het CDA Gerda Verburg, vice-fractievoorzitter van de PvdA Sharon Dijksma, ex-wethouder in Amsterdam Rob Oudkerk, presentator Prem Radhakishun en schrijver van Marokkaanse afkomst Ali Eddaoudi. Talpa, 23.00-0.05u.

sport

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag van de wedstrijd van Barcelona tegen Chelsea in de Champions League. De analyse is van Youri Mulder. Na deze partij samenvattingen van o.a. Juventus tegen Werder Bremen. Ned.2, 20.00-23.40u.

informatief

Fiks a life. Presentatrice Margje Fikse pikt een zwerver van de straat om met alle haar ter beschikking staande middelen zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij krijgt een week aangeboden, die eigenlijk voor hem onmogelijk is. Hij mag in een duur hotel logeren en dineert in een Michelin restaurant. Ondertussen krijgt hij sollicitatietraining en wordt hij intensief begeleid. Na afloop van het programma krijgt de persoon om wie het gaat structurele begeleiding van de hulporganisatie en zorgt de lokale kerk voor een sociaal netwerk en vangnet. Ned.1, 22.00-22.45u.

drama

Evelien. Nederlandse dramaserie over het leven van een vrouw die niet weet of ze gelukkig is. Zie ook pagina 18. Net5, 21.25-22.00u.