Televisie Film van de dag

Dragonheart. Er worden flink wat middeleeuwse sagen uit de kast getrokken in Dragonheart, een ouderwets sprookje met toefjes uit de Koning Arthur-verhalen en de boeken van Sir Walter Scott (Ivanhoe). Het verhaal mag ouderwets zijn, kosten nog moeite werden gespaard om van Draco - anno 984 de Laatste Draak op Aarde - een imposante verschijning te maken. De sympathieke Draco is de eerste volledig met de computer gemaakte animatie en het resultaat is er naar: hij loopt als een reuzenleguaan, vliegt als een pterodactylus en heeft de stem van Sean Connery - geheel in de geest van Walter Scott met Schotse tongval. Regisseur Rob Cohen vertelde dat de draak meer kostte dan de rest van de cast bij elkaar, onder wie nog Dennis Quaid (drakendoder Bowen), David Thewlis (de boze koning Einon) en Julie Christie (als koningin-moeder).

(Rob Cohen, 1996, VS), Veronica, 20.30-22.30u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg