Nachtelijke sneeuw

Deze fraai verlopen maartdag wordt gevolgd door een aantal uiterst wisselvallige etmalen. Vanuit het zuidwesten dringt mildere lucht op en dat gaat gepaard met flink wat neerslag. Tot en met vrijdag zien de weerkaarten er dan ook behoorlijk nat uit, met her en der sneeuw.

De neerslag die na het sluiten van de stembussen via Zeeland het land in trekt, veroorzaakte overdag al veel nattigheid in Groot-Brittannië, Ierland en het westen van Frankrijk. De temperaturen gaan tijdens binnenkomst van de neerslag omlaag en de regen transformeert naar sneeuw. Deze sneeuwzone beweegt richting Groningen en tegen het einde van de nacht sneeuwt het nog in het noordoosten, terwijl het elders wat aan het miezeren is.

Morgenochtend valt er nog enige sneeuw in Groningen en Drenthe, voor de rest is het bewolkt, nevelig met motregen. In de loop van de middag trekken actievere regengebieden van zuidwest naar noordoost over ons heen. Dat de instroom van zachtere lucht niet overal even gemakkelijk gaat, blijkt uit de verwachte maxima; 3 à 4 graden in Groningen tot 9 à 10 in Brabant en omstreken. Donderdag en vrijdag blijft het regenen. De kou blijft dichtbij; in Denemarken en Noord-Duitsland. Dat zou aan de noordoostkust een natte sneeuwbui kunnen veroorzaken, voor de rest lijkt het allemaal ‘vloeibare' neerslag te zijn: regen.