Internet Voorkeur

Da Vinci Code. Pleegde de Amerikaanse thrillerschrijver Dan Brown plagiaat of niet? Die vraag stond vandaag weer centraal voor de rechtbank in Londen. Daar werd het proces hervat tegen de schrijver van de bestseller The Da Vinci Code.

De auteurs Michael Baigent en Richard Leigh beschuldigen Brown theorieën uit hun boek te hebben overgenomen. Baigent en Leigh stellen in The Holy Blood and the Holy Grail uit 1982 dat Jezus Christus een kind had. Zij beweerden dat Jezus en Maria Magdalena waren getrouwd en tot op heden nazaten hebben. Ook Dan Brown gaat daar in zijn boek vanuit. Het controversiële thema maakt met name het boek van Brown tot onderwerp van fel religieus debat.

Het proces wegens plagiaat kan financiële gevolgen hebben voor Brown. The Da Vinci Code maakte hem miljonair. Van het boek werden wereldwijd meer dan veertig miljoen exemplaren verkocht. In mei gaat de speelfilm in première die van het boek is gemaakt. Tom Hanks en Audrey Tatou (Amélie) spelen de hoofdrollen. Een negatieve uitspraak van de Londense rechter zou de film in problemen kunnen brengen.

www.danbrown.com

www.thedavincicode-movie.com

www.dedavincicode.tk

en.wikipedia.org/wiki/The_holy_blood_and_the_holy_grail