‘Geen rotwerk doen'

Paul Schippers studeerde anderhalf jaar geleden af als technisch bedrijfskundige en kon meteen aan de slag bij Samas (kantoorinrichting). De eerste tijd reisde hij elke dag op en neer vanuit zijn woonplaats Eindhoven naar Houten of Baarn. Om de reistijd te bekorten, kocht hij samen met zijn neef een flat in Utrecht.

Paul Schippers Foto Evelyne Jacq Europa, Nederland,Baarn, 06-03-2006 Paul Schippers, management-trainee SAMASgroep, kantoormeubels. Foto: Evelyne Jacq Ru Verdienen en Uitgeven Ru Verdienen & Uitgeven Jacq, Evelyne

Waarom kopen in plaats van huren?

‘Mijn neef ging toevallig ook in Utrecht werken. We waren allebei vrijgezel en kopen was aantrekkelijk. Huren lukt je bijna niet in Utrecht. Wat er was, was voor ons niet interessant. Bovendien was mijn salaris toen al op het niveau waarop ik een hypotheek kon krijgen.’

Verdien je hetzelfde als je vrienden?

‘In het begin verdiende ik meer, maar nu is het ongeveer hetzelfde. Mijn salaris is de laatste anderhalf jaar nagenoeg gelijk gebleven. Ik verdien misschien weinig in vergelijking met leeftijdsgenoten, maar dat komt doordat ik lang heb gestudeerd en dus laat op de arbeidsmarkt kwam. Eigenlijk vind ik mijn salaris niet zo belangrijk. Ik zou geen rotwerk willen doen voor een beetje meer geld. Voor het dubbele zou ik best een paar jaartjes minder leuk werk willen doen, maar plezier in mijn werk vind ik toch het belangrijkst.’

Wat zijn je plannen met je spaargeld?

‘Ik wil heel graag een paar maanden gaan reizen. Naar Zuid-Amerika of Australië. Het geld kan ik op dit moment missen, de vraag is alleen wanneer ik de tijd ga vinden om er een tijdje tussenuit te gaan. Mijn baan is druk op het moment en ik moet natuurlijk genoeg verlofdagen sparen om weg te kunnen.’

Wat voor werk zou je hierna willen doen?

‘Ik zou óf een nieuw Samas-project willen doen, óf consultant willen worden bij een van de grote IT-bedrijven. Ik zie collega's voor zichzelf beginnen als consultant, maar dat ga ik in de nabije toekomst nog niet doen. Daar moet je eerst een netwerk voor hebben opgebouwd. Ik zou rond mijn vijftigste financieel onafhankelijk willen zijn, maar ik denk dat ik wel tot mijn zeventigste doorwerk. De laatste jaren wil ik kunnen kiezen om alleen nog leuk werk te doen. Thuiszitten is ook niet alles.’

Derk Walters

    • Derk Walters