Examentijd op koranschool

Studenten doen examen op een madrassa (koranschool) in de Pakistaanse stad Karachi. Momenteel heeft op de 13.000 madrassa’s, waarvan vele worden beschouwd als broeinesten van moslimextremisme, de registratie van nieuwe studenten plaats. Eind vorig jaar hadden de madrassa’s hun buitenlandse studenten moeten wegsturen, een reactie van president Musharraf op de aanslagen in Londen. Drie van de terroristen hadden les gehad op madrassa’s. De koranscholen weigerden aan die oproep gehoor te geven. Foto AFP Pakistani and foreign students fill their examination papers during tests at the Jamia Binoria Islamic University in Karachi, 06 March 2006. The registration of Pakistan's controversial madrassas was going smoothly and most of the estimated 13,000 Islamic religious schools had already been documented, the government said. AFP PHOTO/Asif HASSAN AFP