Tijdelijk zachter

Na een lange reeks koude winterdagen met geregeld sneeuw, slaat het weer weldra om. Toch lijkt een duurzame overgang naar zachter weer onwaarschijnlijk. Tegen het weekeinde, of misschien al eerder, probeert de kou terug te keren.

Vanmorgen veroorzaakten een paar flinke sneeuwbuien wederom een grote chaos op veel Nederlandse wegen. De file's groeiden aan tot een totale lengte van circa 660 kilometer rond de klok van 9 uur. En nog zijn we niet van de winterse ongemakken af. In ieder geval kan het vanavond op sommige plaatsen opnieuw glad worden door een paar winterse buien. Het zullen er echter minder zijn dan de afgelopen dagen.

Na middernacht klaart het verder op en wordt het overwegend droog. Bij temperaturen die dalen tot circa 2 kunnen wegen tot in de ochtendspits wel plaatselijk glad zijn door bevriezing. Morgen belooft verder een rustige en vrij mooie winterdag te worden. Het is tot de avond droog met af en toe even zon, maar later neemt de bewolking vanuit het zuidwesten snel toe. Bij weinig wind stijgt het kwik naar 3 tot 6 graden. In de avond gaat het vanuit westen flink regenen. Met name in de oostelijke provincies kan de regen later in de avond gedurende een paar uur nog voorafgegaan worden door sneeuw.

Woensdag blijft het bewolkt en overdag gaat het opnieuw geruime tijd flink regenen. De temperatuur stijgt naar gemiddeld een graad of 8. Donderdag en vrijdag blijft het wisselvallig met temperaturen rond de 8 graden. In het weekend wordt het waarschijnlijk weer kouder.