Televisie Overige Films

Tomorrow Never Dies (Roger Spottiswoode, 1997, GB/VS). Daphne Deckers heeft bijrolletje en Dickey Beer was stunt-coördinator in tweede Bondfilm met Pierce Brosnan. Dit Bond-avontuur is bijna een gewone actiefilm geworden en ontbeert in elk geval het aristocratische en erotische raffinement van weleer. De schurk is dit keer een cynische media-tycoon die voor de kijkcijfers desnoods een Derde Wereldoorlog ontketent. SBS6, 20.30-22.30u.

Star Trek VI: The Undiscovered Country (Nicolas Meyer, 1991, VS). Zesde aflevering in succesvolle reeks sciencefiction-films rond bemanning van het vreedzame starship Enterprise die van doen heeft met de moordlustige Klingons. Veronica, 20.30-22.35u.

*Das Goebbels-Experiment (2) (Lutz Hachmeister, 2004, Duitsland/GB). Commentaar bij documentaire over Duitse propagandaminister bestaat louter uit citaten uit de dagboeken van Goebbels zelf, die in 1992 in een Russisch archief werden gevonden. Zijn woorden begeleiden oude opnames, die van de eerste redevoeringen van Hitler, via de Kristallnacht en de Olympische Spelen. België 2 (Canvas) , 20.50-21.45u.

*Being There (Hal Ashby, 1979, VS). Jerzy Kosinski adapteerde eigenhandig zijn roman voor deze schitterende komedie, waarbij regisseur Ashby zich bescheiden opstelde. Vlak voor zijn dood speelde Peter Sellers de rol van zijn leven als tuinman die in Kosinski's parabel slechts uitgerust met een door tv-clichés bepaald wereldbeeld, de wereld binnenstapt en per ongeluk bijna president wordt van Amerika. BBC1, 0.45-2.55u.

Le silence (Orso Miret, 2004, Fr). Drama over de gewetensnood van Mathieu Demy. Samen met zijn zwangere verloofde Natacha Régnier is hij even teruggekeerd naar zijn geboortegrond op Corsica. Dan is hij getuige van een moord. Zijn geweten vloekt met de archaïsche dorpsgewoonten. Morgen, TV5, 14.30-16.15u.