Radio Voorkeur

De avonden. Onder meer de laatste radiobrief van Ewald Vanvught vanaf het koraaleiland Vanuatu en een gesprek met Jan van der Vegt, die bezig is aan een biografie over de dichter Hendrik de Vries. Ook Julia van Mourik van het kunstenaarsintiatief Lost & Found, dat sinds 1997 meer dan 60 bijeenkomsten organiseerde in de Waag in Amsterdam over 'verdwaald beeld en geluid'. 747AM, 20.02-23.00u.

Mezzo. Gesprek met Jasperina de Jong naar aanleiding van haar op dvd verschenen televisiewerk. Met opnamen uit haar programma's. Radio 4, 23.00-24.00u.

BNR laat. Minister van Economische Zaken Laurens-Jan Brinkhorst praat over de onrust rondom de splitsing van de energiebedrijven en de kansen voor D66 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. BNR, 23.02-24.00u.

Casa Luna. Jonkheer Jan Six vertelt over zijn familiegeschiedenis in relatie tot de collectie portretten die Rembrandt van zijn 17de- eeuwse voorouder Jan Six heeft gemaakt en zijn betrokkenheid bij de kunstbeurs TEFAF, die vrijdag begint. Radio 1, 0.04-0.45u.