Nigel de Jong kopt HSV langs Bayern

Met een rake kopbal heeft Nigel de Jong zaterdag een einde gemaakt aan een reeks van negentien thuisoverwinningen van Bayern München. De oud-voetballer van Ajax loodste Hamburger SV in de 88ste minuut voorbij de koploper van Duitsland: 1-2.

Bayern München kwam na zestien minuten op achterstand via een doelpunt van Demel. Scholl maakte in de 83ste minuut de gelijkmaker, waarna De Jong met zijn doelpunt de 1-2 op het bord bracht. Koploper Bayern München heeft nog steeds acht punten meer dan Hamburger SV en Werder Bremen, dat gelijkspeelde tegen Bayer Leverkusen: 1-1.

De Jong vierde zijn doelpunt in de armen van Van der Vaart, de middenvelder die na een goed optreden zojuist was gewisseld. Van der Vaart bereidde onder meer de openingstreffer van Demel voor. De laatste thuisnederlaag van Bayern dateerde van 16 oktober 2004 toen Schalke 04 te sterk was: 0-1. Het was de eerste nederlaag in de nieuwe Allianz Arena.

Landskampioen Chelsea vervolgde zaterdagmiddag de race om het Engelse kampioenschap met een zwaarbevochten uitzege op West Bromwich Albion: 1-2. Oranje-spits Arjen Robben kreeg in het duel een rode kaart nadat hij in de 62ste minuut een harde overtreding op Greening had gemaakt. Mourinho, die voor de honderste keer bij Chelsea op de bank zat, was het niet eens met de beslissing van arbiter Halsey. Hij begeleidde de aftocht van Robben met een lang en cynisch bedoeld applaus.

Zonder Robben kwam Chelsea in de 74ste minuut via Cole op 0-2, nadat Drogba de score had geopend. Kanu bepaalde in de slotfase de eindstand op 1-2. Chelsea heeft na de zege zeventien punten meer dan nummer twee Liverpool.

In Spanje behaalde Barcelona, dinsdag de tegenstander in de Champions League van Chelsea, een 3-2 zege op Deportivo La Coruña. Eto'o maakte in de 61ste minuut het beslissende doelpunt. Na de snelle treffer van Ronaldinho in de tweede minuut kwam Deportivo verrassend op voorsprong door goals van Juanma en Andrade, maar Larsson zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker. Door een gelijkspel van Valencia bij Malaga eiste Real Madrid met tien punten de tweede plaats op. Real won met 2-1 van stadgenoot Atlético.