Knightley heeft de mooiste

Haar jurk werd Jennifer Garner bijna fataal. De actrice kwam een van de Oscarcategorieën aankondigen, stapte op de sleep van haar bleekbeige geborduurde jurk (ontworpen door Michael Kors) en wist nog net te voorkomen dat ze achterover viel. 'Ik doe mijn eigen stunts', zei ze droogjes toen ze weer vaste grond onder de voeten voelde.

Keira Knightley Foto AP British actress Keira Knightley, nominated for an Oscar for best actress in a leading role for her work in "Pride & Prejudice," arrives for the 78th Academy Awards Sunday, March 5, 2006, in Los Angeles. (AP Photo/Kevork Djansezian) Associated Press

Beige, geel, bruin, paars en groen waren de kleuren voor de actrices die gisteren de Oscarceremonie bijwoonden als presentator of kanshebber, of beide. Vaak verwees de kleding naar de vroege hoogtijdagen van Hollywood.

Keira Knightley (Pride & Prejudice) had een dieppaarse asymmetrische jurk aan, ontworpen door Vera Wang. Volgens velen was de jonge actrice de modester van de avond. Haar schoenen waren gouden sandaaltjes met enkelbandjes van Jimmy Choo. De donkergroene jurk van John Galliano voor Dior die Charlize Theron (genomineerd voor North Country) droeg werd schijnbaar bijeengehouden door een reusachtige strik op haar linkerschouder.

Het frêle lichaam van Jessica Alba zwom haast in haar gouden zomerjurkje van Versace. Michelle Williams had een ander uiterste van geel uitgezocht. De actrice is de echtgenote van Heath Ledger speelde met hem als man en vrouw in Brokeback Mountain en werden beide genomineerd voor een Oscar.

Dolly Parton, onlangs zestig geworden, kwam toch echt in een shocking pink jurk (van Robert Behar) over de rode loper. Maar ze trad later op om Travellin' thru (uit Transamerican) te zingen in een wit broekpak dat aan Elvis Presley's laatste dagen deed denken, maar dan zonder het vet. 'Er zijn hier vrouwen die maar net genoeg jurk kunnen betalen om hun borsten te bedekken', concludeerde presentator Jon Stewart.