Julich wint proloog in Parijs-Nice

Wielrenner Bobby Julich heeft gisteren de proloog van Parijs-Nice gewonnen. De Amerikaan, vorig jaar winnaar van de Franse rittenkoers, had voor de 4,8 kilometer met start en finish in Issy-les-Moulineaux zes minuten en zeven seconden nodig.

Erik Dekker stelde teleur. In de regen reed de Raborenner naar de 69ste plaats. Hij gokte met een vroege start op mogelijk betere weersomstandigheden dan de favorieten maar trof het niet. 'Ongeveer tien renners reden in de regen en één van hen was ik. Onbegonnen werk. Ik reed verder niet slecht. Er zat power achter. Frustrerend dat dat niet in de uitslag terug te vinden is', vertelde Dekker, die negentien seconden moest toegeven op CSC-renner Julich. Beste Nederlander was Joost Posthuma, die negentiende werd.

Julich verraste zichzelf met winst in de proloog, net als vorig jaar. 'Ik ben hier zeker niet naartoe gekomen met de illusie opnieuw de proloog te winnen, laat staan de eindzege te pakken. Ik ben pas sinds donderdag in Europa.' Hij won vorig jaar behalve Parijs-Nice ook het Critérium International en de Ronde van de Benelux.