Internet Voorkeur

Google-bom. Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken is getroffen door een Google-bom. Wie bij Google 'vreemdelingenhaat' intikt ziet als eerste link de biografie van Verdonk op Regering.nl. Webloggers hebben ervoor gezorgd dat het woord 'vreemdelingenhaat' via Google aan minister Verdonk van Vreemdelingenzaken wordt gekoppeld. Een dergelijke koppeling wordt een Google-bom genoemd. Bekende webloggers als Merel Roze, Hiram.nl en Vandenb.com riepen voor het weekeinde op tot het plaatsen van de bom uit protest tegen de uitzetting van de scholiere Taïda Pasic. De bloggers verzochten andere webloggers en webmasters om een stukje tekst te publiceren waarin het woord vreemdelingenhaat aanklikbaar was. De link moest naar www.regering.nl /bewindslieden/kabinet/minverdonk.jsp leiden. Als Google het web indexeert kijken de robots van het zoekbedrijf naar het voorkomen van links op andere pagina's. Als vreemdelingenhaat stelselmatig wordt gekoppeld aan de biografie van Verdonk wordt de index van Google veranderd. Google-bommen worden volgens online encyclopedia Wikipedia vaak voor politiek activisme gebruikt. Eerder zorgden webloggers ervoor dat de woorden 'failure', 'miserable' en 'miserable failure' naar de officiële site van president Bush leidden. googlebombproject.blogspot.com; www.wikipedia.org

De site van minister Verdonk.